вівторок, 25 жовтня 2016 р.

10 фактів про людину, яких ти точно не знав

10 фактів про людину, яких ти точно не знав

У тілі людини можна знайти стільки хлору, що вистачило б для дезінфекції п'яти басейнів; стільки фосфору, що можна було б виготовити 20 тисяч сірникових головок; стільки жиру, що з нього вийшло б 10 шматків мила; досить сірки, щоб позбавити собаку від бліх; досить гліцерину, щоб підірвати артилерійський снаряд, і це ще не все. Сьогодні - цікаві факти про наше тіло.
1. Життя людини можливе лише при температурі тіла в межах 32-43 градусів Цельсія. До речі, не дуже коректний вираз «Дурень ти, і вуха в тебе холодні» як мінімум некоректно з наукової точки зору: абсолютно у всіх людей температура вух нижча за температуру тіла на 1,5-2 градуси.
2. Протягом доби у людини виділяється близько 1 л слини, 3 л шлункового соку, 2 л підшлункового соку, 3,5 л кишкового соку, 1 л жовчі. До речі, коли в Європі вводили євро, монети були ретельно досліджені на безпеку. Їх навіть розчиняли в шлунковому соці. Затверджений варіант монет був зовсім не розчинний у ньому (В Мюнхенській дитячій лікарні були проведені досліди з новими монетами євро. 80 відсотків сторонніх предметів, що ковтають діти - монети).
3. Самотність найважче переноситься між 20 - 22 роками.
4. Ріст нігтів і волосся найбільш інтенсивно відбувається між 16 - 18 роками.
5. І все ж у людини шість основних органів чуття: нюх, дотик (шкірна чутливість), зір, слух і орган рівноваги. Смак, слух і нюх найбільш загострені між 17 та 19 рр.
6. Тонкість сприйняття смаку залежить від температури їжі. Найгостріше сприймається смак при температурі їжі 24 градуси Цельсія.
7. Печінка найбільш ефективно розкладає алкоголь між 18 - 20 ро. Народність фурів в Центральній Африці теж неабияк цінує печінку, оскільки вважається, що місцеперебуванням душі є саме печінка. Отже, з'ївши печінку тварини, людина може розширити свою душу. А ось жінкам не дозволяється їсти печінку, оскільки вважається, що у них немає душі.
8. Втрата вологи у розмірі 6-8% від ваги тіла викликає у людини стан напівнепритомності, 10% - галюцинації і порушення ковтального рефлексу. Втрата 12% рідини тягне за собою зупинку серця.
9. Волосся брів, вій і пахвів живе 3-4 місяці, волосся голови 4-6 років. Про тибетських лам ходили легенди: лише той, хто успішно скальпелем розсікав вздовж людську волосину, міг стати асистентом хірурга, а щоб стати самим хірургом потрібно було розсікти волосся ще раз.
10. Згідно з дослідженнями французьких невропатологів, у людини яка плаче задіяні 43 м'язи обличчя, в той час як у тої що сміється всього 17. Таким чином, сміятися енергетично вигідніше, ніж плакати.

Немає коментарів:

Дописати коментар